Інтерв'ю з Birds In Row від DIYconspiracy за 16 листопада 2015 (ЗІРВАНІ ГОЛОСИ #2 ШАНОВНІ, ВАШ ДІАГНОЗ FRENCH SCREAMO ЧАСТИНА 2)

     16 листопада 2015 рік

Оригінал для перекладу узятий з https://diyconspiracy.net, з інтерв'ю під час концерту в Софії, Болгарія.




Привіт, не могли б ви для початку представити гурт нашим читачам і розповісти нам про Ваш тур, який відбувається зараз?


Ми - гурт під назвою Birds in Row. Ми приїхали з Лаваля, Франція. Ми туримо вже 10 днів, це перша частина туру на підтримку нашої нового альбому "Personal War". Ми вже не вперше приїжджаємо до Болгарії, два-три роки тому вже відіграли тут два концерти. Але це перший раз коли ми в Софії, тоді ми грали у Варні і Пловдиві. Ми не говоримо про себе як про особистість; ми говоримо як Birds In Row, і ми взагалі не ставимо себе як особистості.


Теракти в Парижі сталися кілька днів тому, коли ви вже були в турі. Як все це впливає на вас просто зараз, і що ви взагалі про це чули, чи говорили ви про це зі своєю сім'єю або друзями?


Всі в гурті були дійсно шоковані. Ми знаходимося далеко від дому, і важко пройти через такі моменти, коли ти не зі своїми друзями і сім'ями. Коли ми почули про це, ми грали у Відні і дуже-дуже бентежились за наших друзів. У театрі Батаклан була вистава, де могло б бути багато наших друзів, і ми знаємо, що деякі з них були там, вони отримали шок, і це та річ, яку, можливо, вони ніколи не забудуть. Дуже важко бути далеко від них і бачити, як вони втрачають своїх друзів, шукають їх, а ми нічого не можемо зробити, так що це велике потрясіння для нас.


Я бачив ваш пост на сторінці facebook про те, що дата одного з ваших шоу в Польщі збіглася з Національним святом, коли в країні проходить щорічна демонстрація неонацистів, і деякі люди злякалися прийти на ваше шоу, в той час як всі ці фашисти марширували вулицями. Ультраправі знаходяться на підйомі в Європі, і тепер з ситуацією в Батаклані негативна реакція проти біженців і мусульман ще більше посилилася у Франції, як щодо ситуації у вашому рідному місті? Як ми, як спільнота DIY hardcore punk і активісти, які підтримують біженців можемо впоратися з такою екстремальною ситуацією і насильством? Як зробити так, щоб усі були добрі один до одного?


Ви вже сказали, треба бути добрим один до одного. Ультраправі в нашому рідному місті, радикальні праві політики, скажімо так, занадто дурні, вони виставляють себе дурниками, коли дають інтерв'ю і публічно виступають, тому ми думаєм, що вони не становлять великої загрози. Ми вважаємо, що причини цієї великої загрози, не тільки у Франції, полягають в тому, що звичайні люди раптом починають сповнюватись такими ідеями, оскільки засоби масової інформації та все інше навколо підштовхують риторику ненависті до певних спільнот або, можливо, просто змушують людей бути дуже егоїстичними. Іноді єдине, що ми хотіли б, щоб люди робили, - це думали, і, звичайно, намагалися бути добрими один до одного, намагалися зрозуміти позиції один одного. Наприклад зараз, коли деякі звинувачують біженців в терористичних атаках - ви просто не розумієте, ви не розумієте звідки ці люди, і ви робите найбезглуздіший крок звинувачуючи їх. Схоже, що ці ультраправі і ксенофобські ідеї укорінюються в тому, що просто не вистачає інформації, у тому, що люди дуже мало рефлексують. Тому, можливо, у наших західних країнах нам потрібно більше соціальних працівників (освіта, охорона здоров'я тощо), а не поліції, тому що якщо ви хочете викорінити якусь проблему, вам потрібно йти до її коріння (відповідь - поліпшення соціальних умов, а не більше поліції та безпеки). 




А як щодо текстів пісень і змісту, який ви несете зі своєю музикою? Ви тільки що випустили "Personal War", що ви змінили в музиці і ліриці в порівнянні з вашими попередніми релізами? Як ви думаєте, такі події, як теракти в Парижі, впливають і на вашу музику, і на лірику?


Новий реліз трохи відрізняється в своєму змісті, тому що в той час як "You, Me & The Violence" стосувалося відносин із людьми і того, як прийняття певних рішень вплине на ваші стосунки з друзями або іншими людьми зовні, цей реліз схожий на один великий висновок, скажімо, що це все ще дуже важко, і поки ми знаходимося в певній точці, де буде легше відмовитися від усього, у що ви вірите, тому що іноді ви відчуваєте втому від зусиль, які ви вкладаєте в своє життя, але цей реліз - послання, що ви завжди повинні жити пристрастю та робити те, що запалює в середині вас полум'я. Це головна відмінність, просто інший кут зору, в цілому у нас завжди одні й ті ж самі теми. Але те, що нам також подобається в ліриці, це те, що ми намагаємося зробити її дуже відкритою, щоб люди могли інтерпретувати і знайти її відбитки у власному житті. Ми хочемо, щоб вони створювали свої власні історії з нашими текстами, ми не хочемо направляти когось в одному напрямку.


Ви DIY-гурт, але підписались на лейбл Deathwish?


Deathwish - це не великий лейбл. (сміються)


Але тепер у вас набагато більше фанів, ніж раніше. Тепер у вас є фани, а у інших DIY-гуртів їх набагато менше.


Так. (сміються) Для нас це нічого не змінює, ми все та ж банда, ми все ті ж три людини. Ми приїхали з маленького містечка, і коли ми повертаємося додому, ми - ніхто. Тут, у Софії сьогодні ввечері може людей з 50 людей до нас прийде, і це вже дуже багато. Але коли ми повертаємося додому, з нами не їдуть ці 50 людей. Тому якщо твій гурт на якомусь лейблі - ця річ не змінює нічого в твоєму житті, розумієш?


Чи є щось цікаве на сцені у вашому рідному місті, чим ви можете поділитися?


У нас більше немає майданчиків де можна робити концерти. У нашому місті є таке місце для усіляких інді-речей, і воно добре працює. А ось нам тепер важко, тому що у нас більше немає місця для наших концертів, а з'являється багато нових гуртів, а ще у брата нашого басиста, Амора, є студія звукозапису, і всі наші друзі записуються разом з ним. Таким чином, вони відкривають для себе наше місто Лаваль через цей крок, і це круто, тому що ми бачимо, що зараз у Франції дуже багато хардкорних DIY панк-гуртів, і це круто.


Так що ж, на вашу думку, ми - діти хардкорної DIY-панк-сцени можемо робити, щоб все навкруги ставало краще?


Думаєм, що говорити, ділитися всім і старатися бути добрими один до одного. Бути поважними і не пригнічувати один одного. Наприклад, якщо ви в турі і у вас є трохи грошей, але є ще одий гурт в турі, і у них немає достатньо грошей, можливо, ви можете поділитися з ними трохи своїми. Мовби ми просто намагаємося бути разом і намагаємося знайти рішення, щоб усім було комфортно у тому, що ми разом робимо. І це працює, і навіть якщо це не зовсім подібний стиль музики до вашого. Ми повинні спробувати змінити ситуацію у всіх цих "екстремальних стилях" але що ж робити... напевно, це нісенітниця собача. (сміються)


Хочете що-небудь додати? Яке-небудь послання тому, кому подобається твоя музика?


Дякую за інтерв'ю та за їжу. (сміються) Вона була приголомшливою. Як ми вже говорили, в таких обставинах дуже важко бути далеко від дому, але також дуже добре заводити нових друзів і бачити настільки милих людей щовечора. Відчувати себе бажаним гостем в незнайомих місцях. Дякую за це!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Інтерв'ю з Gantz від Shoot Me Again за 6 травня 2005 (ЗІРВАНІ ГОЛОСИ #2 ШАНОВНІ, ВАШ ДІАГНОЗ FRENCH SCREAMO ЧАСТИНА 2)

Інтерв'ю з Daïtro від DIYconspiracy за 1 березня 2008 (ЗІРВАНІ ГОЛОСИ #2 ШАНОВНІ, ВАШ ДІАГНОЗ FRENCH SCREAMO ЧАСТИНА 2)